Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΗΠΑ: Υψηλότερα του αναμενόμενου η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο
[Capital]: ΗΠΑ: Υψηλότερα του αναμενόμενου η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο

[Capital]: ΗΠΑ: Υψηλότερα του αναμενόμενου η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομική ανάπτυξη στο προηγούμενο τρίμηνο, ήταν ισχυρότερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν και τα εταιρικά κέρδη αυξήθηκαν, ενδείξεις που υποδηλώνουν συνέχιση της καλής κατάστασης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 3,2% στο γ΄ τρίμηνο, που είναι το ισχυρότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι η ανάπτυξη θα αναθεωρηθεί ανοδικά στο 3% σε σχέση με την αρχική εκτίμηση του 2,9%. Στο β΄ τρίμηνο η ανάπτυξη ανήλθε στο 1,4%.

Τα στοιχεία εμφάνισαν ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες στη διάρκεια του καλοκαιριού σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης, αλλά οι επιχειρηματικές επενδύσεις ήταν ασθενέστερες από ό,τι αναμενόταν.

Επίσης, τα σημερινά στοιχεία εμφάνισαν ότι τα επιχειρηματικά κέρδη αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν 3,5% έναντι του β΄ τριμήνου, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό των 1,694 τρισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν 5,2% στο προηγούμενο τρίμηνο, και είναι η ισχυρότερη άνοδος από το δ΄ τρίμηνο του 2012.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομικής παραγωγής, αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!