Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο
[Capital]: ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο

[Capital]: ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο

Ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται αργά, κάτι που πιθανώς θα θεωρηθεί ως θετικό σημάδι από τη Fed προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Εξαιρώντας τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1%.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη The Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 0,3% και ο δομικός δείκτης κατά 0,2%.

Οι τιμές καταναλωτή έχουν αυξηθεί κατά τους έξι από τους τελευταίους επτά μήνες. Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε βάση δώδεκα μηνών από τον Οκτώβριο του 2014 αν και ακόμα αδύναμη ιστορικά. Ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,2% από το προηγούμενο έτος.

Τα στοιχεία αυτά είναι πιθανό να καθησυχάσουν τη Fed ότι η οικονομία παραμένει σταθερή και ο πληθωρισμός επιταχύνεται από τα πολύ χαμηλά επίπεδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!