Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό δύο ετών ο πληθωρισμός
[Capital]: Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό δύο ετών ο πληθωρισμός

[Capital]: Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό δύο ετών ο πληθωρισμός

Οι τιμές καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο σχεδόν ετών το Σεπτέμβριο, αλλά οι στατιστικολόγοι τόνισαν πως υπάρχουν λίγα στοιχεία μέχρι στιγμής ότι η ανάκαμψη αυτή προέκυψε από την πρόσφατη πτώση της στερλίνας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία ONS, που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2014. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,9% ετησίως από το 0,6% τον Αύγουστο.

Η άνοδος του πληθωρισμού αποδίδεται κυρίως στην εποχική άνοδο στις τιμές των ειδών ένδυσης, καθώς και στην άνοδο των τιμών ξενοδοχείων και των καυσίμων.

“Δεν υπάρχει καμία σαφής απόδειξη ότι η πτώση της στερλίνας οδηγεί υψηλότερα τις τιμές των καθημερινών καταναλωτικών αγαθών”, ανέφερε ο επικεφαλής πληθωρισμού της ONS, Mike Prestwood.

Οι στατιστικολόγοι δηλώνουν πως υπάρχουν ανεπίσημα στοιχεία ότι οι λιανοπωλητές έχουν “χετζάρει” την πτώση της στερλίνας, και ότι ίσως να μην αντιμετωπίσουν πιέσεις να αυξήσουν τις τιμές τους για κάποιους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!