Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ικανοποίηση του γγ του ΥΠΟΙΚ για τον ρυθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη
[Capital]: Ικανοποίηση του γγ του ΥΠΟΙΚ για τον ρυθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

[Capital]: Ικανοποίηση του γγ του ΥΠΟΙΚ για τον ρυθμό απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Την πλήρη ικανοποίηση του για τις έως τώρα απορροφήσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 από την Περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε σήμερα από το Ρέθυμνο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.
Μιλώντας στις εργασίες της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, τόνισε ότι το νησί έχει προχωρήσει ενεργά στην υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ.
Όπως ανέφερε, “συνολικά έχουμε 2,1 δισ. ευρώ σε όλα τα Περιφερειακά Προγράμματα, δημόσιες συμβάσεις που σήμερα είναι ενεργοποιημένες. Το προσεχές διάστημα, με την Περιφέρεια Κρήτης θα υλοποιήσουμε δράσεις επιχειρηματικότητας, και νέα χρηματοδοτικά “εργαλεία”, στις δράσεις περιβάλλοντος. Εκτός από την απορρόφηση μας ενδιαφέρει και η ποιότητα των έργων, αυτή είναι που θα φέρει την προστιθέμενη αξία και επομένως, η καλή συνεργασία και η γρήγορη ωρίμανση των έργων θα φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα”. Και πρόσθεσε: “Η Προγραμματική Περίοδος δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην διασύνδεσή της με την έρευνα, όπου η Κρήτη παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Επίσης, στις δράσεις περιβάλλοντος, στο Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, στις δράσεις ανακούφισης των επιπτώσεων της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!