Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η γραφειοκρατία μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων
[Capital]: Η γραφειοκρατία μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

[Capital]: Η γραφειοκρατία μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Της Νένας Μαλλιάρα

Ετήσιο κόστος 2 δισ. ευρώ έχει για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ ως μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξή τους οι επιχειρήσεις αξιολογούν την εγχώρια γραφειοκρατία .

Συνολικά οι επιχειρήσεις ανά την Ευρώπη θεωρούν τη γραφειοκρατία της χώρας τους, και όχι την γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ανάπτυξή τους. Για τις επιχειρήσεις, παράλληλα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αξιολογείται ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς εμποδίζει την πρόσληψη των κατάλληλων εργαζόμενων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του οργανισμού.

Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα της PwC στην οποία συμμετείχαν 2.450 επιχειρήσεις από 31 ευρωπαϊκές χώρες (ΕΕ των 28 συν Ελβετία, Νορβηγία, Τουρκία). Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 39% δήλωσε ότι η εγχώρια γραφειοκρατία τούς δημιουργεί ανησυχία, ενώ περίπου 29% ανέφεραν ως πρόβλημα την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Για την Ελλάδα, το 70,7% των ερωτηθέντων νιώθουν ότι η εγχώρια γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξή τους…

Όσον αφορά την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η έρευνα της PwC εκτιμά ότι οδηγεί στην απώλεια εσόδων της τάξεως των 324 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις ανά την Ευρώπη. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο άθροισμα του ΑΕΠ της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας. Για την Ελλάδα, το αντίστοιχο κόστος εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!