Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο
[Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο

[Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο

Ο τελευταίος καταλύτης που οδήγησε σε ράλι το Brent και στα $ 64 το βαρέλι, ήταν η απότομη άνοδος της γεωπολιτικής έντασης, ειδικά στη Σαουδική Αραβία, όπως σημειώνει σε νέο της report η Goldman Sachs.

Μετά από την περαιτέρω αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων στο Ιράν, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ και τη Νιγηρία τον τελευταίο μήνα, οι κίνδυνοι τόσο των διαταραχών της παραγωγής όσο και της πολιτικής αστάθειας, αυξήθηκαν έντονα. Αυτή η ξαφνική αύξηση των κινδύνων στο μέτωπο της προσφοράς πετρελαίου επιδεινώνεται με το αβέβαιο αποτέλεσμα της επερχόμενης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, όπου η απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί περιπλέκεται από την αμφιλεγόμενη κατάσταση της εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου και της πρόσφατης αύξησης των τιμών πάνω από το κόστος περιθωρίου της βιομηχανίας, επισημαίνει η G.S.

Σε μερικές εβδομάδες, οι κίνδυνοι γύρω από την πολιτική παραγωγή, την εξωτερική πολιτική και την εσωτερική πολιτική, έχουν αυξηθεί έντονα για την αγορά πετρελαίου. Ενώ η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ και η ταχύτητα της παραγωγής του σχιστόλιθου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να προσφέρουν μαξιλάρια για την αύξηση των διαταραχών, ενδεχόμενες διακοπές στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν, όπου αυξήθηκαν οι κίνδυνοι το περισσότερο, θα ήταν πολύ μεγάλες για να αντισταθμιστούν γρήγορα.

Ωστόσο, η Goldman Sachs πιστεύει ότι η νέα τάξη πραγμάτων στην αγορά πετρελαίου είναι ακόμα “ζωντανή” και οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου θα προκαλέσουν “απάντηση” από την προσφορά με την πάροδο του χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της δραστηριότητας γεώτρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!