Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2018, γιατί δηλώνει “ταύρος”
[Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2018, γιατί δηλώνει “ταύρος”

[Capital]: Goldman Sachs: Πού θα πάει το πετρέλαιο το 2018, γιατί δηλώνει “ταύρος”

Η Goldman Sachs αυξάνει τις προβλέψεις της για το αργό πετρέλαιο για το 2018 λόγω των χαμηλότερων αποθεμάτων το επόμενο έτος και την ισχυρή δέσμευση που επέδειξαν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνουν τις περικοπές της παραγωγής στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη. Αναμένει συνολικές αποδόσεις της τάξης του 9% για το αργό τους επόμενους 12 μήνες.

Η αμερικάνικη τράπεζα αυξάνει την πρόβλεψη της τιμής του Brent για το επόμενο έτος σε $ 62 το βαρέλι καθώς και την πρόβλεψη της για το αμερικάνικο WTI στα 57,50 δολάρια το βαρέλι. Η Goldman Sachs σημειώνει ότι βλέπει επίσης υψηλότερους δασμούς των αγωγών στις ΗΠΑ και την αύξηση της διαφοράς μεταξύ της τιμής του WTI και του Brent, στα 4,50 δολάρια το βαρέλι.

Η Goldman πιστεύει ότι ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του θα συμμορφωθούν πλήρως με τη συμφωνία παραγωγής τους και προειδοποιεί ότι οι παραγωγοί σχιστόλιθου και άλλοι παραγωγοί θα αρχίσουν να ανταποκρίνονται στο ισχυρότερο αργό πετρέλαιο έως το 2019.

“Η συμφωνία του ΟΠΕΚ που αφήνει περιθώρια για πρόωρη έξοδο από την προγραμματισμένη, αλλάζει τις προοπτικές της προσφοράς, και πλέον προβλέπεται πλήρη συμμόρφωση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και πιο μέτριο ρυθμό εξόδου”, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!