Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Goldman Sachs: Μετά την “ελπίδα” θα έλθει ο “φόβος” στις αγορές το 2017
[Capital]: Goldman Sachs: Μετά την “ελπίδα” θα έλθει ο “φόβος” στις αγορές το 2017

[Capital]: Goldman Sachs: Μετά την “ελπίδα” θα έλθει ο “φόβος” στις αγορές το 2017

Οι επενδυτές των αμερικάνικων μετοχών έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην ελπίδα από ότι στον φόβο μετά την εκλογή του Donald Trump, όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος της Goldman Sachs , David Kostin σε σημείωμα προς τους πελάτες. “Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλοί πιστεύουν ότι η ρητορική της προεκλογικής του εκστρατείας επικεντρώθηκε περισσότερο στο φόβο παρά τη ελπίδα”, όπως σημειώνει.

“Το 2017, η χρηματιστηριακή αγορά θα κυριαρχηθεί από το debate σχετικά με το κατά πόσον οι οικονομικές πολιτικές και οι δράσεις του Προέδρου Trump και του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου θα φέρουν την ελπίδα ή τον φόβο”, όπως τονίζει. Έτσι, προβλέπει ότι ο S&P 500 θα ενισχυθεί κατά 9% στις 2.400 μονάδες στις αρχές του 2017, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει στις 2.300 μονάδες στο τέλος του έτους.

Ο Trump αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και η GS εκτιμά ότι τις πρώτες 100 μέρες θα υπάρξουν πολλές νομοθετικές προτάσεις. Η προοπτική των χαμηλότερων εταιρικών φόρων, ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων, η χαλάρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης, έχουν ήδη οδηγήσει τους επενδυτές να αναμένουν θετικές αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Ωστόσο, η Goldman Sachs δεν αναμένει να ανακοινωθεί κάποια λεπτομέρεια σχετικά με τις πολιτικές του νέου Προέδρου πριν το Μάρτιο του 2017 το νωρίτερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!