Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Goldman Sachs: Bullish στα εμπορεύματα – Οι τρεις λόγοι
[Capital]: Goldman Sachs: Bullish στα εμπορεύματα – Οι τρεις λόγοι

[Capital]: Goldman Sachs: Bullish στα εμπορεύματα – Οι τρεις λόγοι

Από τα τέλη του περασμένου έτους η Goldman Sachs έχει τηρεί overweight στάση στα εμπορεύματα, με τον δείκτη των commodities, S&P GSCI, μετά από ένα ισχυρό ράλι στα τέλη του 2016, να έχει κινηθεί σταθεροποιητικά τον Ιανουάριο λόγω και των τριών κινδύνων, οι οποίοι υλοποιήθηκαν: (1) ορισμένα σημαντικά οικονομικά στοιχεία τα οποία ήταν πιο αδύναμα από ό, τι αναμενόταν (π.χ. ο κινεζικός PMI τον Ιανουάριο) (2) μια σημαντική συσσώρευση αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ και (3) μια αυξημένη
εστίαση της αγοράς στην πιθανή σύσφιξη στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, καμία από αυτές τις ανησυχίες ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για το επόμενο διάστημα και ήδη υπάρχουν ενδείξεις ( το ράλι των βιομηχανικών μετάλλων) ότι υποχωρούν. Όπως τονίζει, είναι περισσότερο bullish στα μέταλλα, μετά ακολουθούν η ενέργεια και τα αγροτικά εμπορεύματα ενώ παραμένει neutral στο πολύτιμα μέταλλα. Οι τρεις λόγοι που την οδηγούν να διατηρήσει και να επαναλάβει την bullish στάση της είναι οι εξής:

(1) Οι παγκόσμιοι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας παραμένουν ισχυροί. Σύμφωνα με τον Global Leading Indicator της αμερικάνικης τράπεζας (GLI), δείχνουν μια συνεχιζόμενη αύξηση τον Ιανουάριο, φθάνοντας σε υψηλό πέντε ετών. Αυτό έρχεται την ίδια στιγμή που ο παγκόσμιος δείκτης ΡΜΙ άγγιξε υψηλό έξι ετών τον Ιανουάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!