Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
38 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γιατί το 10ετές ελληνικό ομόλογο δεν έχει ακολουθήσει το ράλι του 2ετούς
[Capital]: Γιατί το 10ετές ελληνικό ομόλογο δεν έχει ακολουθήσει το ράλι του 2ετούς

[Capital]: Γιατί το 10ετές ελληνικό ομόλογο δεν έχει ακολουθήσει το ράλι του 2ετούς

Νέα βελτίωση σημειώνεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, στην τρίτη μετά-Eurogroup συνεδρίαση, με την αποκλιμάκωση των αποδόσεων να συνεχίζει να είναι πιο έντονη στα βραχυπρόθεσμα παρά στα μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα, που αποτελούν και τον “δείκτη” για την όποια προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Οι αποδόσεις στα 2ετή ελληνικά ομόλογα σημειώνουν και σήμερα ισχυρή βελτίωση, υποχωρώντας στο 4,292% με πτώση 2,79% από τα χθεσινά επίπεδα, σε ένα ράλι που πυροδότησε η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης και το οποίο έχει οδηγήσει έως σήμερα σε πτώση του yield κοντά στο 14%.

Πιο συγκρατημένη είναι ωστόσο η βελτίωση στα 10ετή ελληνικά ομόλογα, που αποτελούν και τον καθρέπτη του κόστους δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε επιχείρηση εξόδου στις αγορές

Η απόδοση στο 10ετές υποχωρεί στο 5,642% με πτώση 0,49% από χθες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, ενώ την παραμονή του Eurogroup βρισκόταν στο 5,861%.

Το ζητούμενο είναι η σημαντική υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς έτσι ώστε να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι το σενάριο μίας δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters στις αρχές του μήνα, μία επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα ήταν πιθανή εάν το κόστος δανεισμού της μειωθεί κάτω από 5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!