Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: GfK: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία
[Capital]: GfK: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία

[Capital]: GfK: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία

Σταθερό αναμένεται να παραμείνει στο γερμανικό καταναλωτικό κλίμα τον Ιούλιο, αλλά η εντατικοποίηση της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, επηρεάζει το καταναλωτικό κλίμα, αναφέρει η μηνιαία έρευνα της GfK .

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναμένεται να διαμορφωθεί στις 10,7 μονάδες τον Ιούλιο, αμετάβλητος από τον Ιούνιο. Τα στοιχεία είναι ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για 10,6 μονάδες.

“Η πορεία που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος αναφορικά με την εμπορική πολιτική προς την ΕΕ προκαλεί ανησυχία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές προσδοκίες”, τονίζει η GfK.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες –οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών για το εισόδημα και αγοραστική διάθεση- για τον τρέχοντα μήνα προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του επομένου μήνα.

Ο υποδείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στις 23,3 μονάδες τον Ιούνιο από τις 37,4 μονάδες το Μάιο. Η αμερικανική προστατευτική εμπορική πολιτική, επισκιάζει τις οικονομικές προβλέψεις, αναφέρει η GfK.

Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος σημείωσε άνοδο στις 57,6 μονάδες τον Ιούνιο από τις 54,2 μονάδες το Μάιο, τόνισε η GfK, προσθέτοντας ότι ακόμη και η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού δεν φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στους καταναλωτές μέχρι στιγμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!