Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
34 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γεωπολιτικές πιέσεις “εισάγει” το Χρηματιστήριο
[Capital]: Γεωπολιτικές πιέσεις “εισάγει” το Χρηματιστήριο

[Capital]: Γεωπολιτικές πιέσεις “εισάγει” το Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες που έχουν κυριεύσει τις διεθνείς αγορές φαίνεται ότι δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χάνει σήμερα όλα τα κέρδη του προηγούμενου διημέρου, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,94% στις 825,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.183,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,83% στις 1.052,97 μονάδες.
Η διάθεση του de-risking δείχνει να έχει εισαχθεί στην ελληνική κεφαλαιαγορά, η οποία αν και έδειξε από χτες την αδυναμία του να προχωρήσει με αποφασιστικότητα πάνω από τι 830 μονάδες, σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών που ρευστοποιούν θέσεις σε αγορές που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια.
Το αρνητικό κλίμα που επικράτησε χτες στη Wall Street, συνεχίστηκε στην Ασία και κυριαρχεί και τώρα στην Ευρώπη, τροφοδοτείται από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων με επίκεντρο την Βόρεια Κορέα, φοβίζοντας τους επενδυτές. Άλλωστε, παραδοσιακά σε τέτοιου είδους εξελίξεις, τα διεθνή κεφάλαια τείνουν να προσφεύγουν σε πιο ασφαλή assets – όπως χρυσός – καθώς προσπαθούν να αποφύγουν την ανάληψη ρίσκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!