Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ.Δραγασάκης: Δύσκολη η επίτευξη των στόχων μετά το 2018
[Capital]: Γ.Δραγασάκης: Δύσκολη η επίτευξη των στόχων μετά το 2018

[Capital]: Γ.Δραγασάκης: Δύσκολη η επίτευξη των στόχων μετά το 2018

Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη
Τη μείωση του φορολογικού βάρους ιδιωτών και επιχειρήσεων για να στηριχτεί η ανάπτυξη της οικονομίας μεν, αλλά σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα δε, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο επίσημο γεύμα στο πλαίσιο του 15ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ. Όπως είπε, η μείωση της φορολογίας θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Προκειμένου να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην οικονομία, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση στο ζήτημα του χρέους, ώστε η χώρα να μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές το 2017. “Μέχρι το 2018, δεν θα χρειαστεί να μπει κόφτης, μετά ωστόσο θα είναι δύσκολη η επίτευξη των στόχων”, πρόσθεσε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε ακόμη ταχεία ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπληρώνοντας πως ο εξωδικαστικός διακανονισμός τους θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για να απαλλαχτεί η οικονομία από τη θηλιά των χρεών.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, δήλωσε πως σε μία περίοδο καταστροφική για τη χώρα ο τουρισμός άντεξε και αποτέλεσε στήριγμα για την οικονομία, εντούτοις δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι σε αφίξεις και έσοδα την επόμενη πενταετία και να αντιμετωπιστούν οι διεθνείς συγκυρίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!