Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Fitch: Οι πετρελαϊκοί όμιλοι “απειλούνται” από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
[Capital]: Fitch: Οι πετρελαϊκοί όμιλοι “απειλούνται” από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

[Capital]: Fitch: Οι πετρελαϊκοί όμιλοι “απειλούνται” από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, προκαλώντας αναστάτωση σε όλους τους τομείς που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των υφιστάμενων εταιρικών ομολόγων, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ένα άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών οχημάτων ως μία εναλλακτική στις μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτό θα αποτελούσε ένα ηχηρό αρνητικό γεγονός (credit negative) για τις αξιολογήσεις του πετρελαϊκού τομέα, καθώς οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 65% της κατανάλωσης πετρελαίου. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στον κλάδο του ηλεκτρισμού και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να χωριστούν μεταξύ νικητών και ηττημένων, αλλά οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους καθώς οι μπαταρίες βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων διακοπτόμενου ανεφοδιασμού.

Τα ευρήματα αυτά είναι τα συμπεράσματα της πρώτης από μια σειρά εκθέσεων της Fitch που εξετάζουν τις πιθανές συνέπειες μίας δραματικής επιτάχυνσης σε διάφορες επαναστατικές τεχνολογίες. Επομένως όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης “δεν αντιπροσωπεύουν τις υποθέσεις του βασικού σεναρίου μας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!