Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Fischer (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια κάνουν πιο ευάλωτη την οικονομία
[Capital]: Fischer (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια κάνουν πιο ευάλωτη την οικονομία

[Capital]: Fischer (Fed): Τα χαμηλά επιτόκια κάνουν πιο ευάλωτη την οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Stanley Fischer επανέλαβε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια να δείχνουν ισχνές μελλοντικές προοπτικές για την οικονομία, αφήνοντας έτσι την αμερικανική οικονομία πιο ευπαθή σε διαταραχές.

Μιλώντας στο Economic Club of New York,ο Fischer επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις για τους κινδύνους από την εξαιρετικά διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

“Στο βαθμό που τα χαμηλά επιτόκια μας λένε ότι το outlook για την οικονομική ανάπτυξη είναι αδύναμο, θα πρέπει όλοι μας να ανησυχούμε – καθώς όπως ξέρουμε – η οικονομική ανάπτυξη βρίσκεται στην καρδιά της μελλοντικής ευημερίας της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου”, ανέφερε ο Fischer.

Ο αξιωματούχος πάντως δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το χρονικό σημείο που θα επιλέξει η κεντρική τράπεζα για την επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής (1-2 Νοεμβρίου).

Με τα επιτόκια τόσο κοντά στο μηδέν – και σε ορισμένες χώρες κάτω από το μηδέν – οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν μικρότερα περιθώρια για να αντιδράσουν σε αρνητικούς κραδασμούς χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά εργαλεία της νομισματικής πολιτικής, όπως τη μείωση των επιτοκίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!