Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Fed: Οι κίνδυνοι από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ έχουν ενταθεί
[Capital]: Fed: Οι κίνδυνοι από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ έχουν ενταθεί

[Capital]: Fed: Οι κίνδυνοι από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ έχουν ενταθεί

Οι κίνδυνοι που απορρέουν από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, “έχουν ενταθεί” και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κλίμα και στις επενδυτικές δαπάνες, υποστηρίζει η Federal Reserve, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασή του Ιουνίου, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Όπως προκύπτει, πολλές από τις επαφές της Fed στον επιχειρηματικό κόσμο, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις των δασμών και των άλλων εμπορικών περιορισμών, στη μελλοντική επενδυτική δραστηριότητα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ορισμένες από τις επαφές της Fed μάλιστα, δήλωσαν ότι αναβάλουν ή μειώσουν τα σχέδια τους για κεφαλαιουχικές δαπάνες. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας αλουμινού και χάλυβα, αναμένουν αύξηση των τιμών εξαιτίας των δασμών που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ, αλλά δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν νέες επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής τους ικανότητας.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν, από τα πρακτικά της Fed προκύπτει ότι η σταδιακά αύξηση των επιτοκίων, χαίρει ευρείας υποστήριξης ανάμεσα στους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής. Όπως σημειώνουν οι αξιωματούχοι της Fed, το επιτόκιο αναφοράς θα μπορούσε να φτάσει κοντά ή και να ξεπεράσει το “ουδέτερο” επίπεδό του, κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για το επίπεδο αυτό του επιτοκίου, το οποίο ούτε ενισχύει ούτε επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!