Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Fast track αξιολόγηση με “μαχαίρι” σε επιδόματα – Δημόσιο φέρνει η Ντέλια
[Capital]: Fast track αξιολόγηση με “μαχαίρι” σε επιδόματα – Δημόσιο φέρνει η Ντέλια

[Capital]: Fast track αξιολόγηση με “μαχαίρι” σε επιδόματα – Δημόσιο φέρνει η Ντέλια

Της Δήμητρας Καδδά

Οι “μάσκες” δεν έχουν ακόμη “πέσει” στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Προς το παρόν σχεδιάζεται να ξεκινήσουν με χρονοκαθυστέρηση – πιθανότατα το Σάββατο σε πολιτικό επίπεδο – λόγω της απουσίας της ομάδας του ΔΝΤ μετά από το θάνατο συναδέλφου τους.

Και στο μεσοδιάστημα, οι “ζυμώσεις” αλλά και οι πιέσεις κορυφώνονται. Πληθαίνουν οι συστάσεις / προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση για ταχεία αξιολόγηση, αλλά και οι “παροτρύνσεις” προς στα κράτη – μέλη για την υλοποίηση των δεσμεύσεων για το χρέος.

Οι δημοσιονομικές “εκκρεμότητες”

Αλλά καθώς το χρέος περνά μέσα από την 2η αξιολόγηση, ανάγεται σε καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων η στάση που θα τηρήσουν τις επόμενες ημέρες τόσο οι δανειστές όσο και η κυβέρνηση.

Η 2η αξιολόγηση συνδέεται με την εύρεση λύσης σε κρίσιμες “εκκρεμότητες” που παραμένουν όχι μόνο στις αποκρατικοποιήσεις, στα κόκκινα δάνεια και στις αγορές αλλά και σε κρίσιμα δημοσιονομικά πεδία: στην επάρκεια των μέτρων, στην χρηματοδότηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (0,5% του ΑΕΠ), στις παρεμβάσεις σε ειδικά μισθολόγια/δημόσιο (περικοπή 300 εκατ ευρώ), αλλά και στην κατάθεση του Μεσοπροθέσμου που (σε ένα σενάριο) δεν αποκλείεται να αναβληθεί για το 2017 ώστε να συνδεθεί με τις αποφάσεις για το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!