Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σε φάση εξειδίκευσης βρίσκονται τα νέα προγράμματα του Γραφείου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ
[Capital]: Σε φάση εξειδίκευσης βρίσκονται τα νέα προγράμματα του Γραφείου  Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ

[Capital]: Σε φάση εξειδίκευσης βρίσκονται τα νέα προγράμματα του Γραφείου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ

Σε φάση εξειδίκευσης (χρηματοδότηση 116,7 εκατ. ευρώ) βρίσκονται τα νέα προγράμματα του Γραφείου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ με ορίζοντα υλοποίησης έως το 2024.

Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου ΕΟΧ 2009-2014 στην οποία παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν υψηλόβαθμα του Γραφείου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ (Eea grants) και των Δοτριών χωρών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία), ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Γιορν Γκέλσταντ, καθώς και ο γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, την προγραμματική περίοδο 2009-2014, οι πόροι του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ για την Ελλάδα ήταν 63,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 38b του ΕΟΧ και το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας ως Δικαιούχου και των 3 Δοτριών Χωρών, που υπεγράφη το 2011. Εκεί καθορίστηκαν επίσης τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν, τα οποία εστιάστηκαν σε παρεμβάσεις στους τομείς: του περιβάλλοντος και διαχείρισης υδατικών πόρων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, της κοινωνικής ένταξης, της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών, του ασύλου και μετανάστευσης, της ακαδημαϊκής συνεργασίας. Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα είχαν ορίζοντα υλοποίησης τα έτη 2017 και 2018 και ολοκληρώθηκαν με πολύ ικανοποιητική χρήση των διαθέσιμων πόρων ΕΟΧ, βελτιώνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων περιόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!