Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μ. Εξαρχουλάκος: Οι πάροχοι ενέργειας πρέπει να ξεφύγουν από τη λογική της τιμής
[Capital]: Μ. Εξαρχουλάκος: Οι πάροχοι ενέργειας πρέπει να ξεφύγουν από τη λογική της τιμής

[Capital]: Μ. Εξαρχουλάκος: Οι πάροχοι ενέργειας πρέπει να ξεφύγουν από τη λογική της τιμής

Δουλειά όλων των προμηθευτών αερίου και ρεύματος είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μέσα από πράξεις, δήλωσε ο κ. Μανώλης Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας της Ζενιθ Α.Ε., της εταιρείας που παρείχε πρώτη στην Ελλάδα ολοκληρωμένη ενέργεια (φυσικό αέριο και ρεύμα συνδυαστικά). Μιλώντας στο Capital+Vision που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με το Capital.gr, o κ. Εξαρχουλάκος κάλεσε τους καταναλωτές να επιλέγουν πάροχο ηλεκτρισμού όχι με βάση το κόστος της κιλοβατώρας αλλά με βάση το “value” που τους προσφέρει κάθε εταιρεία.

Όπως είπε, στόχος κάθε εταιρείας είναι να ξεφύγει από τη λογική της τιμής για να πείσει τον πελάτη να αλλάξει πάροχο. Χρειάζονται νέες υπηρεσίες, αξιοπιστία, καινοτόμες επιλογές.

Ο κ. Εξαρχουλάκος παρομοίασε τον κλάδο ενέργειας με τον κλάδο τηλεπικοινωνιών (από 15 παρόχους αρχικά, στο τέλος έμειναν 3-4) λέγοντας πως στο τέλος μένουν πάντα αυτοί που πρέπει να μείνουν. Η καινοτομία είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

Σημειώνεται ότι –πέρα από τη ΔΕΗ- υπάρχουν 17 ιδιώτες πάροχοι ενέργειας που μπορούν να προμηθεύσουν τα νοικοκυριά με ρεύμα, ωστόσο ο ετήσιος ρυθμός αλλαγής παρόχου παραμένει κάτω από 5%, όταν σε χώρες αντίστοιχου πληθυσμού ή οικονομικής ανάπτυξης ο αντίστοιχος ρυθμός κυμαίνεται κοντά στο 20%.

Για το μέλλον στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μίλησε στο ίδιο πάνελ ο κ. Τάκης Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος της juwi Hellas Α.Ε., η οποία έχει επενδύσει 8,8 δισ. ευρώ σε έργα ΑΠΕ.

Όπως είπε, το μέλλον είναι σε χώρες όπου μπορεί να γίνει ανάπτυξη έργων και όχι στο παλιό EPC που ξέραμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!