Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος
[Capital]: Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος

[Capital]: Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος

Αισιόδοξες παρέμειναν οι επιχειρήσεις ανά την ευρωζώνη για τις προοπτικές τους τον Ιούνιο, παρά το ότι επιβλήθηκαν νέοι δασμοί στο εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, και παρά το ότι υπάρχουν φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών και των παρόχων υπηρεσιών, ήταν αμετάβλητοι το Μάιο, ενώ η πτώση στο καταναλωτικό κλίμα οδήγησε σε πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στις 112,3 από τις 112,5 μονάδες το Μάιο.

Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 0,5 μονάδες τον Ιούνιο από τις +0,2 μονάδες το Μάιο, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

Η ανθεκτικότητα της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην αντιμετώπιση των αυξημένων εμπορικών εντάσεων, θα έλθει ως ανακούφιση για την ΕΚΤ, η οποία έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η απειλή του μεγαλύτερου προστατευτισμού θα μπορούσε να καταστήσει πιο επιφυλακτικές τις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και τα σχέδια προσλήψεων.

Υποδηλώνει ακόμη ότι η περίοδος βραδείας ανάπτυξης μπορεί να φτάσει στο τέλος της, μετά από τις έρευνες της δραστηριότητας που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και που εμφάνισαν την πρώτη αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά από τέσσερις μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!