Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Εβδομαδιαία κέρδη 1% και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq
[Capital]: Εβδομαδιαία κέρδη 1% και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

[Capital]: Εβδομαδιαία κέρδη 1% και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες της Wall Street , καθώς ο Dow Jones δεν ακολούθησε τα κέρδη των υπόλοιπων δεικτών, που δέχτηκαν ισχυρή ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο.
Παράλληλα, σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έχασε 0,4%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,1%, σημειώνοντας σήμερα νέο ιστορικό υψηλό.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών τίθενται τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσαν τρία μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα.

Η κερδοφορία της JP Morgan αυξήθηκε στα 6,73 δισ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο, έναντι 5,43 δισ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο του 2015. Για το σύνολο της χρήσης, κέρδισε 24,7 δισ. δολάρια, ένα ιστορικό ρεκόρ για την τράπεζα, το οποίο ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των κερδών του 2015 (στα 24,44 δισ. δολάρια). Κέρδη 0,53% κατέγραψε η μετοχή.

Ενισχυμένα κέρδη (κατά 43%) ανακοίνωσε και η Bank of America, για το δ΄ τρίμηνο του 2016, ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 4,7 δισ. δολάρια για το προηγούμενο τρίμηνο από 3,28 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η μετοχή της γνώρισε άνοδο 0,39%.

Πτώση, από την άλλη, κατέγραψαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Wells Fargo, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε με την τακτική της επί των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!