Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
38 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΕΥΑΘ: Στα €0,1938/μετοχή το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος – Στις 6/7 η έναρξη καταβολής
[Capital]: ΕΥΑΘ: Στα €0,1938/μετοχή το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος – Στις 6/7 η έναρξη καταβολής

[Capital]: ΕΥΑΘ: Στα €0,1938/μετοχή το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος – Στις 6/7 η έναρξη καταβολής

Σε €0,1938 θα ανέλθει το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή που θα καταβάλει η ΕΥΑΘ για τη χρήση 2016.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 8ης Ιουνίου 2017, το συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2016 ανέρχεται σε 0,228 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος ύψους 15%.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η 29η Ιουνίου 2017. Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος, (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ επενδυτές κατά την 30η Ιουνίου 2017.

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η 6η Ιουλίου 2017 από την πληρώτρια τράπεζα EUROBANK ERGASIAS ως ακολούθως:

1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.

2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας EUROBANK ERGASIAS, για όσους εκ των μετόχων τηρούν τις μετοχές τους στον ειδικό λογαριασμό της μερίδας Σ.Α.Τ. ή δεν έχουν παράσχει ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τους χειριστές Σ.Α.Τ.

Η είσπραξη του μερίσματος για την περίπτωση 2 είναι δυνατή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 και πραγματοποιείται με την γνωστοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω νόμιμα εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου τους, σε οιοδήποτε υποκατάστημα της ως άνω πληρώτριας Τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!