Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Euler Hermes: Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την Ελλάδα το 2019
[Capital]: Euler Hermes: Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την Ελλάδα το 2019

[Capital]: Euler Hermes: Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την Ελλάδα το 2019

Τους σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και την Ελλάδα, για το 2019 παρουσίασε η Euler Hermes στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου Credit Risk Management της ICAP Group.

Ως προς τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας την προσεχή χρονιά η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων (μέλος του ομίλου Allianz), σημειώνει ότι το αποκορύφωμα της τρέχουσας οικονομικής ανάκαμψης βρίσκεται πίσω μας, αλλά η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να παραμείνει σχετικά ανθεκτική και να αυξηθεί κοντά στο 3% το τρέχον και το επόμενο έτος. Ωστόσο, η εικόνα αυτή επισκιάζει το γεγονός ότι η αύξηση του ΑΕΠ στις μεγάλες οικονομίες θα αποσυγχρονιστεί όλο και περισσότερο. Υπάρχει η αμερικανική οικονομία, η οποία χάρη σε μια εκτεταμένη δημοσιονομική πολιτική αναπτύσσεται. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετές οικονομίες αναδυόμενων αγορών – κυρίως η Αργεντινή και η Τουρκία – όπου οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες που οφείλονται στην αύξηση των Αμερικανικών επιτοκίων και σε ένα ανατιμημένο δολάριο δυσχεραίνουν τις προοπτικές της ανάπτυξης. Εν τω μεταξύ, η ταχύτητα στην Ευρώπη επιβραδύνεται ξεκάθαρα.

Εστιάζοντας στις ελληνικές προοπτικές ανάπτυξης, η Euler Hermes σημειώνει ότι είναι αρκετά ευνοϊκές βραχυπρόθεσμα, χάρη στο μεγάλο παραγωγικό κενό και στη σημαντική χαλάρωση της οικονομίας, ιδίως στην αγορά εργασίας. “Αναμένουμε ότι η αύξηση του Ελληνικού ΑΕΠ θα φθάσει μόλις κάτω από το 2% φέτος και περίπου 2,5% το επόμενο έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!