Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Επιμένουν οι πωλητές στο ΧΑ… αδύναμοι οι αγοραστές
[Capital]: Επιμένουν οι πωλητές στο ΧΑ… αδύναμοι οι αγοραστές

[Capital]: Επιμένουν οι πωλητές στο ΧΑ… αδύναμοι οι αγοραστές

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Ελαφρύ προβάδισμα παίρνουν οι πωλητές σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπαθεί, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα αρνητικά εδάφη και από τη δοκιμασία των 725 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,26% στις 725,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.893,25 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 719,34 μονάδες.

Όπως σχολιάζει ο Π. Στεριώτης της Nuntius, το ράλι ανακούφισης της Αγοράς χτύπησε απότομα “τοίχο” στις τελευταίες συνεδριάσεις, “κόβοντας τα φτερά” της αισιοδοξίας του δεκαπενθημέρου που προηγήθηκε. Η εγχώρια μετοχική Αγορά παραμένει ευάλωτη, ακόμη και όταν σημειώνεται αξιοσημείωτη υποχώρηση του country risk, όπως αυτή αποτυπώνεται στη μείωση του yield των δεκαετών ομολόγων κάτω από το 5% για πρώτη φορά μετά το 2009 και τις γνωστές δημοσιονομικές περιδινήσεις στις οποίες έκτοτε περιήλθε η χώρα.

Στην παρούσα φάση, η απόκλιση της πορείας των δύο Αγορών, με το κρατικό ομόλογο σε bull και τον Γενικό Δείκτη σε bear φάση, όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητη, αλλά επιπλέον ίσως κάνει ελκυστικές διάφορες στρατηγικές spread trading που θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν το χάσμα μεταξύ των δύο τιμών, προσθέτει ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!