Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Επί ξυρού ακμής το νέο Εργασιακό
[Capital]: Επί ξυρού ακμής το νέο Εργασιακό

[Capital]: Επί ξυρού ακμής το νέο Εργασιακό

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Στο “παρά πέντε” και μέσω… Βρυξελλών επιχειρεί η Υπoυργός Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της διαπραγμάτευσης για το νέο Εργασιακό.
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν φαίνεται να περνά άμεσα καμία από τις “κόκκινες γραμμές” της περί επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της προστασίας των εργαζομένων από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κα. Αχτσιόγλου δίνει “ιδιαίτερη σημασία” στη σημερινή συνάντηση της με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Πιερ Μοσχοβισί.
Εξάλλου, συνεχίζοντας την “πεπατημένη” του προκατόχου της κ. Γιώργου Κατρούγκαλου (ο οποίος είχε προβεί σε επανειλημμένες άκαρπες επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό) η κα. Αχτσιόγλου θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την αντιπρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, Ska Keller, και ευρωβουλευτές των Πρασίνων.
Την Πέμπτη η κα. Αχτσιόγλου θα έχει συναντήσεις στις Βρυξέλλες με την πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE- NGL), GabiZimmer, ευρωβουλευτές του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Μοσχοβισί: Όχι σε μέτρα καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου

Οι παραπάνω συναντήσεις θα γίνουν στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του κ. Μοσχοβισί, σύμφωνα με τις οποίες “είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξουν αυτές οι ευαισθησίες που θα επιτρέψουν στον κοινωνικό διάλογο να τηρήσει τα μέτρα και τα σταθμά του ευρωπαϊκού κεκτημένου”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!