Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Επεκτείνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του δορυφορικού συστήματος Hellas Sat
[Capital]: Επεκτείνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του δορυφορικού συστήματος Hellas Sat

[Capital]: Επεκτείνονται οι επιχειρησιακές δυνατότητες του δορυφορικού συστήματος Hellas Sat

Στις 12-14 Οκτωβρίου στη Μόσχα έλαβε χώρα η προγραμματισμένη διάσκεψη των αποστολών Ελλάδας Κύπρου και Ρωσίας με θέμα τον συντονισμό των δορυφορικών δικτύων των τριών χωρών και την επέκταση της συνεργασίας τους στο πεδίο των δορυφορικών επικοινωνιών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, τον ρόλο του συντονισμού ανέλαβε η ομάδα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα.

Με την Ελληνική συμμετοχή και την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας επεκτείνονται ουσιαστικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού Δορυφορικού Συστήματος της Hellas Sat, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδος στο πεδίο των δορυφορικών επικοινωνιών σε γεωστρατηγικό επίπεδο, ενώ επιλύονται επιμέρους θέματα συντονισμού και παρεμβολών μεταξύ των δορυφορικών δικτύων των τριών χωρών, στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων συντονισμού.

Για το Ελληνικό Δημόσιο η διαδικασία του συντονισμού είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται και επεκτείνονται τα δικαιώματα της χώρας που απορρέουν από την κατοχύρωση των εθνικών μας δικαιωμάτων τροχιάς και φάσματος στη θέση 39 μοίρες ανατολικά. Επιπλέον το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί αναμεταδότες στο εν λόγω δορυφορικό δίκτυο.

Οι αποστολές Ελλάδας και Κύπρου συνεργάστηκαν στενά με τη Ρωσική αντιπροσωπεία, ήρθαν σε επαφή με 10 Ρωσικούς οργανισμούς δορυφορικών δικτύων που δραστηριοποιούνται διεθνώς στο χώρο των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, επιλύοντας θέματα συντονισμού και παρεμβολών και επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!