Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο, βουτιά 2,5%
[Capital]: Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο, βουτιά 2,5%

[Capital]: Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο, βουτιά 2,5%

Εντείνονται οι πιέσεις στο πετρέλαιο με τις τιμές να υποχωρούν κατά 2,5% και στα χαμηλά επτά μηνών, μετά από τα νέα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της προσφοράς από αρκετούς βασικούς παραγωγούς, μια τάση που υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών για την στήριξη της αγοράς μέσω της μείωσης της παραγωγής.

Η βύθιση του μαύρου χρυσού χτυπά τις μετοχές, με τον κλάδο της ενέργειας και τον κλάδο των ορυκτών στην Ευρώπη να υποχωρούν 2% και 2,3% αντίστοιχα, και τις μετοχές των Royal Dutch Shell και BP να βρίσκονται στο -2,1% και -1,5% αντίστοιχα.

Το Brent υποχωρεί κατά 1,29 δολάρια και στα 45,62 δολάρια το βαρέλι, στο πιο αδύναμο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) για έξι μήνες από τον Ιανουάριο.

Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του αργού υποχωρούν κατά 1,27 δολάρια και διαμορφώνεται στα 42,93 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το πετρέλαιο έχει χάσει περισσότερο από 15% από τα τέλη Μαΐου, όταν ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί επέκτειναν την συμφωνία μείωσης της παραγωγής έως τα τέλη Μαρτίου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!