Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Εκδήλωση ΕΕΘ: Η γραφειοκρατία φρενάρει τους επιχειρηματίες
[Capital]: Εκδήλωση ΕΕΘ: Η γραφειοκρατία φρενάρει τους επιχειρηματίες

[Capital]: Εκδήλωση ΕΕΘ: Η γραφειοκρατία φρενάρει τους επιχειρηματίες

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες προκειμένου ο κάθε επαγγελματίας και μικρομεσαίος επιχειρηματίας να απαντήσει μόνος του στο κρίσιμο ερώτημα “Πώς θα χρηματοδοτηθώ” δόθηκαν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε χτες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Κώστας Λάσκος, υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΘ , στόχος του Επιμελητηρίου είναι να παρέχει δωρεάν χρήσιμη και έγκυρη πληροφόρηση στα μέλη του πάνω σε όλα τα θέματα που τον απασχολούν. “Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε και η εκδήλωση αυτή στην οποία ομιλητές με βαθιά γνώση του αντικειμένου θα δώσουν τα φώτα τους σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό επιτελούμε την αποστολή μας ως ΕΕΘ”, τόνισε.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση, που διοργάνωση η Επιτροπή Εξωστρέφειας και Εκθέσεων του ΕΕΘ και συντόνισε το μέλος του ΔΣ Αναστασία Τζαμπαζλή, οι προκηρύξεις ΕΣΠΑ/ΕΠΑνΕΚ καθυστερούν 2 χρονια με αποτέλεσμα να “τρέχουν” οι εταιρείες και να μη προλαβαίνουν τις Δράσεις που “βγήκαν” σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει δυσκολία απορρόφησης της δημόσιας δαπάνης.

Το 2014-2015 δεν είχε προκηρυχθεί ούτε μία Δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Το 2016 προκηρύχθηκαν μόλις δύο δράσεις και άλλες δύο το 2017, χρονιές που ακολουθήθηκαν από μία έκρηξη στην προκήρυξη Προγραμμάτων το 2018 και 2019, με συνολικά πλέον 13 Δράσεις να είναι ενεργοποιημένες μαζί και με τον Αναπτυξιακό Νόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!