Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: DW: Φθίνει η κυριαρχία του Σίλικον Βάλεϊ;
[Capital]: DW: Φθίνει η κυριαρχία του Σίλικον Βάλεϊ;

[Capital]: DW: Φθίνει η κυριαρχία του Σίλικον Βάλεϊ;

Το Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια, γνωστό ως έδρα χιλιάδων καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, χάνει εταιρείες. Νέοι επιχειρηματίες μεταξύ 18 και 35 ετών αναζητούν νέους τόπους για τα start up τους.

Η πόλη Τάμπα στη Φλόριντα εξελίσσεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για νέους επιχειρηματίες που αναζητούν εναλλακτική στο Σίλικον Βάλεϊ. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή και ανάμεσα σε ξένους από τη Γερμανία και την Ελβετία, οι οποίοι επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στις ΗΠΑ.

Ένας από αυτούς είναι και ο 22χρονος Φλόριαν Ράικε από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Πριν από έναν χρόνο ίδρυσε μαζί με δύο φίλους του μια start up εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογικές εφαρμογές blockchain για επιχειρήσεις. Η αξία της εταιρείας εκτινάχθηκε και οι νεαροί επιχειρηματίες αποφάσισαν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ. Σε αναζήτηση έδρας έλαβαν τη συνειδητή απόφαση να αποφύγουν το Σίλικον Βάλεϊ.

Όπως εξηγεί ο Φλόριαν Ράικε, “η Τάμπα έχει για εμάς ορισμένα πλεονεκτήματα συγκριτικά με το Σίλικον Βάλεϊ. Από τη μια πλευρά τα ενοίκια για γραφείο και κατοικία είναι πολύ χαμηλότερα, και από την άλλη μπορούμε να βρούμε ευκολότερα ταλαντούχους εργαζόμενους με λιγότερο κόστος. Παράλληλα και οι συνθήκες στην Τάμπα, στη Φλόριντα, είναι γενικά εξαιρετικές”.

Άλλοτε γνωστή ως πόλη συνταξιούχων, η Τάμπα προσελκύει σήμερα πολλούς νέους επαγγελματίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!