Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Draghi: Η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων
[Capital]: Draghi: Η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων

[Capital]: Draghi: Η ΕΚΤ μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανέλαβε το μήνυμα του ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις 8 Δεκεμβρίου να αλλάξει το μέγεθος ή τη χρονική διάρκεια στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, εάν θεωρήσει ότι αυτό χρειάζεται για να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη και τον πληθωρισμό.

“Μπορούμε να διαμορφώσουμε την κατάλληλη νομισματική πολιτική μέσω διαφορετικών συνδυασμών, για παράδειγμα το μέγεθος των μηνιαίων αγορών (ομολόγων) ή τη χρονική διάρκεια κατά την οποία θα πραγματοποιούνται”, αναφέρει ο Draghi σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μηνιαίες αγορές της ΕΚΤ στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει φτάνουν τα 80 δισ. ευρώ το μήνα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Μάρτιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι η Ευρωζώνη έχει περάσει στην ανάπτυξη και ο πληθωρισμός βελτιώνεται.

“Το ΑΕΠ έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ της κρίσης, αν και χρειάστηκαν 7,5 χρόνια για να συμβεί αυτό. Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει δημιουργήσει 4 εκατ. θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει υποχωρήσει από το 13% στο 10%… η ανάκαμψη αυτή είναι πιο ισχυρή απ’ ό,τι στο παρελθόν καθώς βασίζεται στην αύξηση της κατανάλωσης και της εγχώριας ζήτησης και όχι μόνο των εξαγωγών”, αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!