Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ. Δραγασάκης: Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα αντιστρέψει το κλίμα
[Capital]: Γ. Δραγασάκης: Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα αντιστρέψει το κλίμα

[Capital]: Γ. Δραγασάκης: Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα αντιστρέψει το κλίμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:15

Στην επιστροφή στην καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα κάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης , μιλώντας στην τελετή βράβευσης των Growth Awards που αποτελούν τα πρώτα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο Eurogroup θα αναφερθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και ότι η β’ αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Μάλιστα συνέδεσε την ολοκλήρωση β’ αξιολόγησης με την αντιστροφή του κλίματος. “Μετά από επτά χρόνια κρίσης και ύφεσης ξεκινάμε από χαμηλό σημείο, αλλά έχουν ξεκινήσει τα βήματα για αντιστροφή αυτής της πορείας” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, 245.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και 843.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης. “Ζούμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας, ζούμε μία χρεοκοπία του κυρίαρχου προ της κρίσης μοντέλου. Οι συνέπειες της κρίσης έχουν υπερβεί αυτές του ΚΡΑΧ του 1929. Η μετάβαση στη δίκαιη καινοτόμο ανάπτυξη είναι εθνική ανάγκη, ιστορική επιταγή” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Δεν αγνοώ ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα συναντά πολλά προβλήματα” παραδέχτηκε ο Γ. Δραγασάκης. Ο ίδιος χαρακτήρισε “πορεία σε ναρκοπέδιο” το άνοιγμα επιχείρησης και “Γολγοθά” τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι “χρειάζεται ρήξη με το παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!