Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Δυνατή, ακόμη και πιθανή η έξοδος της Φινλανδίας από το ευρώ”
[Capital]: “Δυνατή, ακόμη και πιθανή η έξοδος της Φινλανδίας από το ευρώ”

[Capital]: “Δυνατή, ακόμη και πιθανή η έξοδος της Φινλανδίας από το ευρώ”

Η έξοδος της Φινλανδίας από την ευρωζώνη είναι δυνατή, ακόμη και πιθανή στο μέλλον, τόνισε ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Sampo Terho, που είναι φαβορί για να ηγηθεί του συγκυβερνώντος κόμματος Finns.

Με τα σχόλιά του, ο Terho μετακινήθηκε πιο κοντά στον κοντινότερο αντίπαλό του, τον σκληροπυρηνικό Jussi Halla-aho σε μια ένδειξη των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η μη δημοφιλής τριμερής κυβέρνηση.

Ο Terho ξεκίνησε την εκστρατεία του για την ηγεσία του κόμματος σήμερα, δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι δύσκολο για την Φινλανδία να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της εξαιτίας της συμμετοχής στην ευρωζώνη.

“Ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητά μας είναι η εσωτερική υποτίμηση, την οποία έχουμε διεξάγει”, δήλωσε, αναφερόμενος σε μια σκληρή προσπάθεια εργασιακής μεταρρύθμισης που προκάλεσε αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις και απεργίες το 2015.

“Η άλλη επιλογή, εάν κοιτάξουμε στις δεκαετίες 2020, 2030 και 2040, είναι να επιστρέψουμε στο δικό μας νόμισμα. Όταν κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα, αυτή η επιλογή φαίνεται δυνατή, ακόμη και πιθανή”, τόνισε ο Terho.

Θεωρείται ο πιο δημοφιλής υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, και ακολουθεί ο Halla-Aho.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!