Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Dimand: Εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτήριο της οδού Αναγνωστοπούλου
[Capital]: Dimand: Εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτήριο της οδού Αναγνωστοπούλου

[Capital]: Dimand: Εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτήριο της οδού Αναγνωστοπούλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου διατηρητέου κτιρίου της οδού Αναγνωστοπούλου 35, στο Κολωνάκι – project A35 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής, πολιτικής και πολιτιστικής κοινότητας της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εταιρείας Dimand AE και εκτίμησαν από κοντά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη του Ιστορικού Διατηρητέου Μνημείου και Έργου Τέχνης. Με τις εργασίες ανακαίνισης αποκαλύφθηκαν οροφογραφίες εξαιρετικής αισθητικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση για πρώτη φορά.

Το Ιστορικό Διατηρητέο κτίριο χρονολογείται από την περίοδο του Μεσοπολέμου (1923-1939) και είναι έργο του αρχιτέκτονα Β. Τσαγρή. Το ακίνητο περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο το 1961. Το 1969 παραχωρήθηκε για χρήση σε υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, που στεγάζονταν εκεί μέχρι το 2006, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επισκευής του, από βλάβες που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 1999 και τις πλημμύρες του 2002. Toν Ιούλιο του 2013, η εταιρεία Dimand A.E. πλειοδότησε στην ηλεκτρονική δημοπρασία e-auction του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2014.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο 812 μ², με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά που συνδυάζουν εκλεπτυσμένη γεωμετρία και ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα μνημεία εκλεκτικισμού της εποχής του, αλλά και με σημαντική ιστορία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Μοnumenta, αποτέλεσε κατοικία του Νίκου Καζαντζάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!