Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Dijsselbloem: Είναι μεγάλη απαίτηση το 3,5% πλεόνασμα από την Ελλάδα για μεγάλο διάστημα
[Capital]: Dijsselbloem: Είναι μεγάλη απαίτηση το 3,5% πλεόνασμα από την Ελλάδα για μεγάλο διάστημα

[Capital]: Dijsselbloem: Είναι μεγάλη απαίτηση το 3,5% πλεόνασμα από την Ελλάδα για μεγάλο διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:13

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να είναι “ρεαλιστές” με τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτουν για την Ελλάδα μετά το 2018, όταν τελειώσει το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, τόνισε μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας πως το ΔΝΤ έχει ένα δίκιο όταν λέει “ότι η παρουσίαση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για πολύ μεγάλο διάστημα, είναι τεράστιο πράγμα που της ζητάνε”.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα σχόλια του Dijsselbloem έρχονται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες όπου οι υπουργοί αναμένεται να αποφασίσουν πόσο καιρό θα πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% μετά από το 2018, όταν λήγει το τωρινό πρόγραμμα βοήθειας.

Eν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της αξιολόγησης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία, κυρίως στα εργασιακά που είναι σημαντικό θέμα.

“Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, θα βρούμε ένα “ρεαλιστικό τρόπο”, τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο 27ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, αναφερόμενος στον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, δήλωσε ότι η μείωσή του στο 2% από 3,5% το 2018, είναι συνεπής με τη βιωσιμότητα του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!