Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Deutsche Bank: Στο “τραπέζι” ο περιορισμός των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ
[Capital]: Deutsche Bank: Στο “τραπέζι” ο περιορισμός των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ

[Capital]: Deutsche Bank: Στο “τραπέζι” ο περιορισμός των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ

Τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ εξετάζει η Deutsche Bank , στο πλαίσιο επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής της, εν μέσω της κρίσης που καλείται να αντιμετωπίσει και δεδομένου του προστίμου – “μαμούθ” που της έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για πληροφορία που μεταφέρουν πηγές, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, καθώς τα κεφάλαια της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας φαίνεται να διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο. Η εν λόγω επιλογή τίθεται υπό εξέταση, ως μέρος της αξιολόγησης τους ευρύτερου στρατηγικού πλάνου της τράπεζες και υπό την πίεση της ανάγκης για μείωση του κόστους. Όπως δήλωσε η μία εκ των δύο πηγών, το εποπτικό συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, έθεσε επί τάπητος το θέμα των επιχειρήσεων της τράπεζας στις ΗΠΑ, ενώ προέβη και σε συζητήσει μς τις αμερικανικές Αρχές.

“Μπορούν να κρατήσουν μια περιορισμένη λειτουργία στις ΗΠΑ, για να εξυπηρετούν, βασικά, τους Γερμανούς και Ευρωπαίους πελάτες”, σχολιάσει ο Davide Serra, ιδρυτής της Algebris Investments LLP. “Δεν χρειάζονται δραστηριότητες για να κερδίσουν πελάτες από τις ΗΠΑ. Θα χρειαστούν, πιθανόν, λιγότεροι από τους μισούς ανθρώπους απ’όσου έχουν τώρα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!