Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΔΕΗ και ΕΕΕ δίνουν ώθηση στο Χ.Α.
[Capital]: ΔΕΗ και ΕΕΕ δίνουν ώθηση στο Χ.Α.

[Capital]: ΔΕΗ και ΕΕΕ δίνουν ώθηση στο Χ.Α.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Κινητικότητα παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ΔΕΗ και την ΕΕΕ να έχουν αναλάβει τα ηνία προκειμένου να βγει η αγορά από την εσωστρέφεια και τη συσσώρευση λόγω της αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 633,69 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 24,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.697,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 744,48 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη της Nuntius, παρά τη συναλλακτική καθίζηση και την απογοητευτική στασιμότητα στα όσα άπτονται του ελληνικού ζητήματος και της πραγματικής οικονομίας, πρέπει να επισημάνουμε το θετικό σήμα το οποίο δίνουν συνδυαστικά για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ οι μετρητές τεχνικής ανάλυσης MACD, Parabolic SAR και On Balance Volume.

Επιβεβαίωση για επανέναρξη της ανοδικής τάσης θα δώσει κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 636 μονάδες, που είναι το υψηλό του Φεβρουαρίου, ενώ τεχνική στήριξη υπάρχει στα χαμηλά του μήνα, στις 602 μονάδες, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η χρηματιστηριακή εβδομάδα βαδίζει προς τη λήξη της και ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να συντηρηθεί πάνω από την τριγωνική στήριξη των 609 με 597 μονάδων δοκιμάζοντας τη βραχυχρόνια δύναμή του πάνω στο επίπεδο αντίστασης των 635 μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!