Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΔΕΗ: Διαψεύδει τα περί αυξήσεων στις αμοιβές προσωπικού το 2014
[Capital]: ΔΕΗ: Διαψεύδει τα περί αυξήσεων στις αμοιβές προσωπικού το 2014

[Capital]: ΔΕΗ: Διαψεύδει τα περί αυξήσεων στις αμοιβές προσωπικού το 2014

Σε διάψευση δημοσιεύματος του ηλεκτρονικού τύπου που μιλά, μεταξύ άλλων, για μεγάλη αύξηση στις αμοιβές του προσωπικού της ΔΕΗ το 2014, προέβη η εταιρεία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

Σχολιάζοντας άρθρο του ηλεκτρονικού τύπου με συντάκτη στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και προκειμένου για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΔΕΗ τονίζει ότι το εν λόγω δημοσίευμα είτε συγκρίνοντας οικονομικά μεγέθη τα οποία δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα γιατί έχουν διαφορετική βάση υπολογισμού είτε παρουσιάζοντας μέρος των συνολικών μεγεθών καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα:

“Η αναφορά “Αμοιβές προσωπικού με μεγάλη αύξηση κατά το 2014” είναι παντελώς αναληθής, καθώς για τα έτη 2010-2013 οι αμοιβές προσωπικού που εμφανίζει ο συντάκτης του άρθρου σε σχετικό πίνακα δεν συμπεριλαμβάνουν τη μισθοδοσία για την εξόρυξη και εκμετάλλευση λιγνίτη, η οποία από το 2014 και μετά συμπεριλαμβάνεται στις αμοιβές προσωπικού. Σχετική σημείωση έχει γίνει στις οικονομικές καταστάσεις του 2014, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπο της ΔΕΗ.

Επομένως, κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ όμοιων μεγεθών, οι συνολικές αμοιβές προσωπικού όχι μόνο δεν αυξήθηκαν το 2014 σε σχέση με το 2013 αλλά αντίθετα μειώθηκαν κατά € 26 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!