Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Δεύτερη ευκαιρία για πτωχευμένους επιχειρηματίες
[Capital]: Δεύτερη ευκαιρία για πτωχευμένους επιχειρηματίες

[Capital]: Δεύτερη ευκαιρία για πτωχευμένους επιχειρηματίες

Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας η οποία τελεί υπό πτωχευτική διαδικασία, εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης, πρόστιμα και κυρώσεις αλλά και διατροφή προς τον οφειλέτη προβλέπει μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο επέρχονται αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Το νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε χθες το απόγευμα σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί την 27η Οκτωβρίου, δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους επιχειρηματίες κηρυχθούν συγγνωστοί, δηλαδή είναι άξιοι συγχώρεσης αφού έχουν επιδείξει καλή πίστη τόσο κατά την κήρυξη της πτώχευσης όσο και κατά τη διάρκειά της, είναι συνεργάσιμοι με τα όργανα της πτώχευσης, η δε πτώχευση δεν οφείλεται σε δόλιες ενέργειές τους.

Τι προβλέπει η δεύτερη ευκαιρία; Ό,τι το πτωχευτικό δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον συγγνωστό επιχειρηματία πλήρως από το υπόλοιπο των απαιτήσεων των πιστωτών που δεν ικανοποιείται από την πτωχευτική περιουσία. Της απόφασης του δικαστηρίου προηγείται αίτηση για την απαλλαγή που πρέπει να υποβάλλει ο οφειλέτης μετά την παρέλευση δύο ετών από την κήρυξη της πτώχευσης. Επίσης ο συγγνωστός επιχειρηματίας δεν προσωποκρατείται, ενώ η διάταξη της απόφασης περί κήρυξης του οφειλέτη ως συγγνωστού σημειώνεται στο Μητρώο Πτωχεύσεων, καθώς και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!