Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Δέχτηκε προσφορές 67 δισ. δολ. για το ομόλογο η Σ. Αραβία
[Capital]: Δέχτηκε προσφορές 67 δισ. δολ. για το ομόλογο η Σ. Αραβία

[Capital]: Δέχτηκε προσφορές 67 δισ. δολ. για το ομόλογο η Σ. Αραβία

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να ζητήσει από τις αγορές 17,5 δισ. δολάρια, στην μεγαλύτερη πώληση ομολόγων από αναδυόμενη χώρα, ξεπερνώντας ακόμη και την δημοπρασία ομολόγων 16,5 δισ. δολαρίων από την Αργεντινή.

Όπως αναφέρουν πηγές του Bloomberg, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να πουλήσει πενταετή ομόλογα (εκπεφρασμένα σε δολάρια) στις 140 μονάδες βάσης, 10ετή ομόλογα με spread 170 μονάδων βάσης και 30ετή ομόλογα στις 215 μονάδες βάσης.

Η πώληση πρόκειται να ξεπεράσει και την δημοπρασία της Αργεντινής ύψους 16,5 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, ως την μεγαλύτερη από αναπτυσσόμενο κράτος, υπογραμμίζοντας τις πιέσεις που υφίσταται η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία εμφάνισε δημοσιονομικό έλλειμμα 97 δισ. δολαρίων πέρυσι, που αντιστοιχεί στο 15% του ΑΕΠ, οδηγώντας σε περικοπές δαπανών από την κυβέρνηση.

Η δημοπρασία των ομολόγων έρχεται μετά από μια εβδομάδα παρουσιάσουν σε πιθανούς αγοραστές, στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στη Βοστόνη και στη Νέα Υόρκη, όπου οι αξιωματούχοι της χώρας υπογράμμισαν τις προσπάθειες του βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία των 650 δισ. δολαρίων, μακριά από το πετρέλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!