Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Deal της “Νέα Ηλέκτρα” στην ενέργεια μέσω Whitetip
[Capital]: Deal της “Νέα Ηλέκτρα” στην ενέργεια μέσω Whitetip

[Capital]: Deal της “Νέα Ηλέκτρα” στην ενέργεια μέσω Whitetip

Την εξαγορά της εταιρίας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα, ανακοίνωσε η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh το Δεκέμβριο του 2016 συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο πιλοτικός διαγωνισμός, εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E. αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα, με ένα μόνο πάρκο, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα δημιουργηθούν.

Όπως σημειώνεται, η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ πιστή στη στρατηγική να χρησιμοποιεί, σε όλα της τα έργα, πανέλα υψηλής ποιότητας, προγραμματίζει να τοποθετήσει τα πανέλα υψηλής απόδοσης του μακρόχρονου συνεργάτη της aleo solar GmbH.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!