Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Danone: “Πιέστηκαν” τα έσοδα λόγω των δραστηριοτήτων στην Κίνα
[Capital]: Danone: “Πιέστηκαν” τα έσοδα λόγω των δραστηριοτήτων στην Κίνα

[Capital]: Danone: “Πιέστηκαν” τα έσοδα λόγω των δραστηριοτήτων στην Κίνα

Η Danone , η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής γιαουρτιού της Ευρώπης, ανακοίνωσε έσοδα για το γ΄ τρίμηνο, που ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι δυσκολίες στην Κίνα επηρέασαν τις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 1,8% στα 5,54 δισ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις, που δεν περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις των διακυμάνσεων, αυξήθηκαν 2,1% ελαφρώς χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 2,2%.

“Είμαστε σε ένα περιβάλλον που παραμένει ασταθές με μια μετάβαση στην Κίνα που βρίσκεται σε εξέλιξη”, τόνισε η οικονομική σύμβουλος Cecile Cabanis.

“Δεν επιδιώκουμε την βραχυπρόθεσμη αύξηση των πωλήσεων με κάθε κόστος. Κοιτάζουμε να ενισχύσουμε το μοντέλο μας και να βελτιώσουμε το περιθώριό μας προτού ενισχύσουμε την ανάπτυξή μας”, τόνισε η ίδια.

Η Danone επιβεβαίωσε τους στόχους για το σύνολο της χρήσης, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 3%-5% και μια επέκταση του επαναλαμβανόμενου λειτουργικού περιθωρίου κατά 0,5%-0,6%.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η εταιρεία συνεχίζει να προχωρά με την συμφωνηθείσα εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής οργανικών τροφίμων, WhiteWave Foods, σε μια συμφωνία που θα της δώσει ένα κομμάτι της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς για οργανικά τρόφιμα και θα διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!