Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: CNBC: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ακόμη πόνο και φόβο
[Capital]: CNBC: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ακόμη πόνο και φόβο

[Capital]: CNBC: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ακόμη πόνο και φόβο

Για μια οικονομική κρίση που συνεχίζει να προκαλεί πόνο και φόβο στους πολίτες της Ελλάδας και για παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίες όμως δεν διαφοροποιούν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων κάνει λόγο σε εκτενές ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

“Η οικονομική κρίση της Ελλάδας πληγώνει ακόμη και σήμερα τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων που ζουν στη μεσογειακή χώρα”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Η αρθρογράφος Σίλβια Αμάρο αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται βυθισμένη σε οικονομική αναταραχή εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία, λόγω δεκαετιών κακοδιαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και μιας πελατειακής παράδοσης που αντάλλασσε αγαθά και υπηρεσίες προς τους πολίτες με την πολιτική τους υποστήριξη στα κυρίαρχα κόμματα, γεγονός που οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση την οικονομία της.

Όπως τονίζει το CNBC, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα κατά κανόνα δανείζονταν πάνω από τις δυνατότητες της χώρας, μέχρι που το 2010 ο όγκος του χρέους έγινε αδύνατο να συνεχίσει να εξυπηρετείται.

Από τον Αύγουστο η ελληνική κυβέρνηση “προσπαθεί να δείξει ότι η λιτότητα έχει λάβει τέλος, διοχετεύοντας πρόσθετους πόρους προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ωστόσο ο μέσος Έλληνας δεν βλέπει καποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του”.

“Ρισκάρεις να χάσεις το σπίτι σου εάν δεν έχεις αρκετά χρήματα για να πληρώσεις τους φόρους”, τονίζει ο 23χρονος Νικόλας, ο οποίος μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!