Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Citi: Στο Eurogroup στις 22 Μαΐου το νωρίτερο, θα κλείσει η αξιολόγηση
[Capital]: Citi: Στο Eurogroup στις 22 Μαΐου το νωρίτερο, θα κλείσει η αξιολόγηση

[Capital]: Citi: Στο Eurogroup στις 22 Μαΐου το νωρίτερο, θα κλείσει η αξιολόγηση

Αν και δεν σημειώθηκε ιδιαίτερη πρόοδος στο χθεσινό Eurogroup, το κλίμα παραμένει εποικοδομητικό, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέο της note. Όπως ανακοινώθηκε, “οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις και η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουν οι πιστωτές να επιστρέψουν στην Αθήνα”.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο Dijsselbloem , τονίζοντας ότι υπάρχει μια “ισχυρή βούληση” να καταλήξουν σε συμφωνία, αν και είναι απίθανη έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι προσδοκίες ήταν ήδη πολύ χαμηλές πριν την χθεσινή συνάντηση, οπότε δεν ήταν πραγματικά μια έκπληξη το γεγονός ότι σημειώθηκε ότι έχει γίνει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, το κλίμα παραμένει πιο εποικοδομητικό σχέση με το διάστημα του Δεκεμβρίου του 2016 και του Ιανουαρίου του 2017, και αυτό θα πρέπει να επιτρέψει να επιτευχθεί μία συμφωνία και η επόμενη δόση να εκταμιευθεί πριν από την επόμενη αποπληρωμή του χρέους τον Ιούλιο, ενδεχομένως στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Ελευθερία Κούρταλη

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!