Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Citi: Με μία ελάχιστη αφορμή οι αγορές μπορεί να καταρρεύσουν
[Capital]: Citi: Με μία ελάχιστη αφορμή οι αγορές μπορεί να καταρρεύσουν

[Capital]: Citi: Με μία ελάχιστη αφορμή οι αγορές μπορεί να καταρρεύσουν

Οι χρηματιστηριακές αγορές μπορεί να κινούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά, ενώ η μεταβλητότητα παραμένει χαμηλή, ωστόσο σύμφωνα με σημερινό note της Citi, αυτό κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μας καθησυχάζει, προειδοποιώντας ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να βρισκόμαστε λίγο πριν από μία μεγάλη ανατροπή.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις για πολιτική αναταραχή και οικονομική αβεβαιότητα, η Citi υποστηρίζει ότι η οικονομική “βεβαιότητα” είναι πραγματικά κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με μικρές διαφωνίες γύρω από τις προβλέψεις ανάπτυξης, τα επιτόκια ή τον πληθωρισμό.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι ένα εντελώς απροσδόκητο γεγονός ενός “μαύρου κύκνου” (Black Swan), αλλά ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα σε κάτι που ήταν ευρέως αναμενόμενο, σημειώνοντας πως τα παραδοσιακά μέτρα μεταβλητότητας αποτελούν έναν κακό δείκτη αλλαγής της ψυχολογίας.

Αντίθετα, θα πρέπει να εξετάζει κανείς την καμπύλη των κινήσεων των τιμών, ένα μέτρο που δείχνει την μορφή των αλλαγών και των κορυφώσεων στην αγορά, δηλαδή τις “εκτοξεύσεις” ή τα sell-off των δεικτών. Σύμφωνα με το διάγραμμα που παραθέτει, οι κινήσεις στις αγορές είναι πλέον περισσότερο ακραίες παρά ήπιες και την τελευταία φορά που η εικόνα ήταν παρόμοια και οι “εκτοξεύσεις” ή τα sell-off ήταν ανάλογα, ακολούθησε τρίμηνη διόρθωση στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!