Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Citi: Έρχονται νέες διαμάχες Ελλάδας-Θεσμών, αβέβαιο το QE
[Capital]: Citi: Έρχονται νέες διαμάχες Ελλάδας-Θεσμών, αβέβαιο το QE

[Capital]: Citi: Έρχονται νέες διαμάχες Ελλάδας-Θεσμών, αβέβαιο το QE

ης Ελευθερίας Κούρταλη

Αβέβαιη χαρακτηρίζει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE ηCitigroup , στη νέα έκθεση της για τις παγκόσμιες προοπτικές, σημειώνοντας πως οι διαμάχες με τους πιστωτές αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ η ανάπτυξη θα κινηθεί πολύ χαμηλότερα από τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει η Citi. ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης τον Ιούνιο ξεκλείδωσε τα δάνεια που θα κρατήσουν τις ανησυχίες γύρω από την ρευστότητα μακριά, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2017, Οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους στους επόμενους μήνες, αν και η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να εκτιμά ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ παραμένει αβέβαιη στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, όπως τονίζει, το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει και στις δύο πλευρές, τόσο σε αυτήν την Αθήνας όσο και σε αυτήν των πιστωτών, κάνοντας τα ακραία σενάρια, όπως την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λιγότερο πιθανή από ό, τι είχε εκτιμηθεί παλαιότερα.

Όπως τονίζει η Citi, η αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές σχετικά με τα νέα μέτρα λιτότητας είναι πιθανό να συνεχιστεί, με την οικονομία να βελτιώνεται διστακτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!