Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Citi: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, μαύρα σύννεφα για Ιταλία-Πορτογαλία
[Capital]: Citi: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, μαύρα σύννεφα για Ιταλία-Πορτογαλία

[Capital]: Citi: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, μαύρα σύννεφα για Ιταλία-Πορτογαλία

Η έλλειψη κυριότητας του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση, οι μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, η μη στήριξη από το QE της ΕΚΤ λίγο πριν το τέλος του, και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα την στιγμή που το χρέος έχει αυξητικές τάσεις, μαυρίζουν τις προοπτικές της Ελλάδας , σε μία περίοδο που και η υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια βιώνει μία ανανεωμένη κρίση, όπως σημειώνει η Citigroup σε νέα της έκθεση για τις χώρες του Νότου. Όπως προειδοποιεί τους επενδυτές, “μείνετε μακριά από Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια“, κρούοντας τον κώδωνα των πιστοληπτικών υποβαθμίσεων.

Όπως σημειώνει η Citi, οι χώρες της ευρωζώνης που χτυπήθηκαν από την κρίση χρέους το 2011-2013 έχουν χάσει και πάλι το momentum τους παρά την υπεραπόδοση σε σχέση με τις χώρες του πυρήνα που σημείωσαν το 2014-2015.

Μέρος της επιβράδυνσης ίσως είναι κυκλική, λόγω της μειωμένης ζήτησης και των πολύ χαμηλών ποσοστών αποταμίευσης, ωστόσο, η δημοσιονομική και η νομισματική πολιτική παραμένουν υποστηρικτικές για το ΑΕΠ περιφέρειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!