Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Με χρονοδιάγραμμα Μαΐου και προσδοκίες συνάντησης με Μερκελ ο Αλ. Τσίπρας
[Capital]: Με χρονοδιάγραμμα Μαΐου και προσδοκίες συνάντησης με Μερκελ ο Αλ. Τσίπρας

[Capital]: Με χρονοδιάγραμμα Μαΐου και προσδοκίες συνάντησης με Μερκελ ο Αλ. Τσίπρας

του Γ. Αγγέλη

Το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο επιχειρείται να κλείσει η συμφωνία της αξιολόγησης και να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη φάση αναδιάρθρωσης του χρέους, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά χθες βράδυ από τον κ. Τσακαλώτο ότι δεν μπορεί να είναι πριν από την συνάντηση των εμπλεκόμενων στην διάρκεια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ήταν απολύτως σαφής: “η διαδικασία νομίζω ότι μπορεί να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο και θα μπορέσουμε να πάμε και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις συναντήσεις της Άνοιξης, τον Απρίλιο (21-23) για να κλείσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες σε όλο το πακέτο”.

Μετά το τριήμερο των συναντήσεων εκεί, μεταξύ 21–23 Απριλίου θα δρομολογηθούν οι όποιες αποφάσεις για την αξιολόγηση και για το χρέος που θα επιτρέψουν την έκδοση εντολών εκταμίευσης για την δόση του δανείου από το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Στο μεταξύ όμως τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η ελληνική πλευρά επιχειρούν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πίεσης που θα μπορούσε να διευκολύνει πολιτικά την επαρκή προσέγγιση ιδιαίτερα στα δύο καυτά θέματα, το εργασιακό και τις συντάξεις.

Η παραμονή των τριών υπουργών στις Βρυξέλλες και η εμπλοκή των Ρέγκλιγκ και Τόμσεν στις συζητήσεις σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, επιλέχθηκε ως τακτική προκειμένου να προωθήσει την διαπραγμάτευση με όρους που οι τρεις Έλληνες υπουργοί, “δεν θα είναι υπό την διαρκή πολιτική πίεση του πολιτικού περιβάλλοντος της Αθήνας” και ταυτόχρονα θα έχουν συνομιλητές που θα μπορούσαν “να διευκολύνουν την προσπάθεια απεμπλοκής” κάποιων στοιχείων της διαπραγμάτευσης που το κουαρτέτο δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!