Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Χρέος: Tο πρώτο βήμα από τους υπουργούς, το δεύτερο από την ΕΚΤ
[Capital]: Χρέος: Tο πρώτο βήμα από τους υπουργούς, το δεύτερο από την ΕΚΤ

[Capital]: Χρέος: Tο πρώτο βήμα από τους υπουργούς, το δεύτερο από την ΕΚΤ

Του Γ. Αγγέλη

Η πλειονότητα των αναλυτών έχει στραμμένα τα μάτια της τα τελευταία 24ωρα – καθώς πλησιάζει η 5η Δεκεμβρίου – στη συμπεριφορά και τις δηλώσεις των διοικητικών στελεχών της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος .

Ο λόγος γι’ αυτό, όπως εξηγούν ορισμένοι εξ αυτών, είναι “η δεδομένη ετοιμότητα της ΕΚΤ να βγάλει αμέσως την Ελλάδας από το κάδρο της κρίσης το συντομότερο δυνατό” πριν αρχίσουν να ξεδιπλώνονται στην Ευρώπη οι συνέπειες των πολιτικών γεγονότων που συνδέονται με τις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Όμως τίποτα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί πριν οι πολιτικοί της Ευρωζώνης αποφασίσουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Αρμόδιο στέλεχος της ΕΚΤ υπενθυμίζει στο Capital.gr ότι ο κ. Ντράγκι στην προ καιρού ομιλία του από τη Λευκωσία, είχε τονίσει ότι η είσοδος της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι συνάρτηση της ομαλής πορείας υλοποίησης του προγράμματος.

Όταν το Eurogroup εκτιμήσει ότι το πρόγραμμα είναι “on track” τότε και η ΕΚΤ θα αξιολογήσει τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τώρα, όπως επισημαίνεται από τους ίδιους κύκλους το πρόγραμμα έχει πίσω του μία αξιολόγηση ολοκληρωμένη και σε χρόνο εξαιρετικά μικρό φαίνεται να έχει τη δυνατότητα κάτι τέτοιο να συμβεί και με την δεύτερη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!