Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Χωρίς κατεύθυνση και με αρκετή νευρικότητα το ΧΑ
[Capital]: Χωρίς κατεύθυνση και με αρκετή νευρικότητα το ΧΑ

[Capital]: Χωρίς κατεύθυνση και με αρκετή νευρικότητα το ΧΑ

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Πέριξ των 720 μονάδων βαλτώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να βρει κατεύθυνση μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστό, ενώ η προσοχή στρέφεται στις διεργασίες για την ανταλλαγή ομολόγων που προέκυψαν από το PSI.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,13% στις 719,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.876,28 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,33% στις 664,19 μονάδες.
Η αγορά παρακολουθεί τις διεργασίες για την ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και τη διευκόλυνση της επόμενης έξοδος στις αγορές. Τα ομόλογα που θα ανταλλαγούν προέρχονται από τα ομόλογα του PSI και λήγουν έως το 2042.
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της ανταλλαγής των υφιστάμενων ομολόγων θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της ρευστότητας της δευτερογενούς αγοράς. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει, αυτό που τεχνικώς ονομάζεται “καμπύλη επιτοκίων”, συμβάλλοντας συνακάλουθα, στην επάνοδο της χώρας στις αγορές.
Εντούτοις, όπως αναφέρει σήμερα η Merit, η αγορά φλερτάρει σταθερά με επικίνδυνη τεχνικά περιοχή ( η ζώνη των 710-700 μονάδων) και ο τζίρος επιδεικνύει στασιμότητα όπως αποκαλύπτουν τα μεγέθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!