Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Oι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για τα ελλείμματα των Ταμείων
[Capital]: Oι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για τα ελλείμματα των Ταμείων

[Capital]: Oι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν για τα ελλείμματα των Ταμείων

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Στην κάλυψη της “τρύπας” του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ ) θα πάνε τα 421 εκατ. ευρώ τα οποία θα εξοικονομηθούν το 2017 από την περικοπή έως 50% του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ ).

Αρμόδια στελέχη του Υπ. Εργασίας αναφέρουν στο Capital.gr πως τα κεφάλαια τα οποία θα εξοικονομήσει ο κρατικός προϋπολογισμός από τη μείωση του εν λόγω επιδόματος το οποίο λαμβάνουν ακόμα 250.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των ελλειμμάτων του ΕΦΚΑ στον οποίο θα ενταχθούν όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, κλπ.) από 1.1.2017.

Έτσι καταρρίπτεται για άλλη μία φορά η γραμμή της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία βασικό μέλημα της είναι η “προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων”.

Και αυτό γιατί η απώλεια έως και του 50% από το ΕΚΑΣ θα αφορά τους συνταξιούχους εκείνους οι οποίοι παίρνουν αθροιστικά σύνταξη (κύρια και επικουρική) έως 664 ευρώ.

Η εν λόγω μείωση στο ΕΚΑΣ θα προκαλέσει μείωση έως 7%-8% στις μηνιαίες αποδοχές 250.000 χαμηλοσυνταξιούχων.

Η παρέμβαση αυτή στο εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων προβλέπεται από το νόμο Κατρούγκαλου ότι θα ισχύσει από 1.1.2017 και έτσι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνουν οι περικοπές θα πρέπει να έχουν καθοριστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!